ποιοι ειμαστε

Δίκτυο Πολιτών για την προστασία της Πάρνηθας (ΔΠΠΠ)

Στο ΔΠΠΠ συμμετέχουν ενεργοί πολίτες απ’ όλη την Αττική.  Το Δίκτυο συγκροτήθηκε την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου του 2010, μετά από ανοικτή συνέλευση επάνω στην Πάρνηθα. Ωστόσο οι περισσότεροι πολίτες που συμμετέχουν στο Δίκτυο δρουν ήδη για την προστασία της Πάρνηθας μέσα από εθελοντικές ομάδες,  ΜΚΟ, επιτροπές πολιτών, δημοτικές κινήσεις αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Η δημιουργία του ΔΠΠΠ έχει ως σκοπό να δικτυώσει όλους τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν ή δεν συμμετέχουν σε άλλες ομάδες έτσι ώστε με την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, με την κοινή διεκδικητική δράση να γίνει αποτελεσματικότερη η προστασία της Πάρνηθας.

Βασικές αρχές του ΔΠΠΠ.

Είμαστε:

1.      Ενάντια στις αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν την εξαίρεση από την αναδάσωση καμένων εκτάσεων.

2.      Ενάντια στα σχέδια επέκτασης των εγκαταστάσεων  του Καζίνο.

3.      Ενάντια στα σχέδια αναδόμησης και επαναλειτουργίας του πρώην ξενοδοχείου   «Ξενία» στην περιοχή Αγίας Τριάδας.

4.      Ενάντια  στα σχέδια δημιουργίας «Τεχνόπολης»  σε έκταση που έχει   εξαιρεθεί  από τις Ζώνες προστασίας της Πάρνηθας.

5.      Ενάντια σε οτιδήποτε κατασκευάζεται στην Πάρνηθα που λειτουργεί ως «μαγνήτης» Ι.Χ. και μεγάλες συναθροίσεις ατόμων (αγώνες αυτοκινήτων, motto gross, συναπαντήματα κ.λπ.)

Είμαστε:

Υπέρ:

1.      Της δασικής αναψυχής (περίπατο – πικ νικ), πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού.

2.      Της συστηματικής (και όχι επικοινωνιακής και ευκαιριακής) αναδάσωσης, της εθελοντικής δασοπροστασίας.

3.      Της διατήρησης και ανάπτυξης της χλωρίδας και της πανίδας του βουνού.

4.      Της ανάδειξης της φυσικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς (π.χ. Τατόϊ)

5.      Της συνεργασίας με φορείς, ομάδες και άτομα για την προστασία της Πάρνηθας αλλά και του συντονισμού με άλλες πρωτοβουλίες για την προστασία όλων των ορεινών όγκων της Αττικής (Υμηττός, Πεντέλη, Αιγάλεω – Ποικίλο, Κιθαιρώνα κ.λπ)

Στο ΔΠΠΠ συμμετέχει ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία, δράση και επιστημονικές γνώσεις, χωρίς καμία εξάρτηση από οικονομικούς, πολιτικούς και κομματικούς κύκλους. Τα αποτελέσματα της δράσης του είναι ήδη ορατά:

1.      Με πρωτοβουλία του ΔΠΠΠ αλλά και με την στήριξη και άλλων φορέων, ΜΚΟ κ.λπ. ανακλήθηκε η άδεια διεξαγωγής του Φθινοπωρινού Rally στην Πάρνηθα.

2.      Προβάλλαμε τον αποκεφαλισμό του ελαφιού που βρέθηκε δυτικά του Ασπροπύργου, καταγγείλαμε την αποτρόπαια πράξη και το λαθραίο κυνήγι.

3.      Δημιουργήθηκε το blog για την προβολή θεμάτων που έχουν σχέση με την προστασία της Πάρνηθας αλλά και γενικότερα με τη δασοπροστασία.

4.      Γνωρίστηκαν και δικτυώθηκαν ενεργοί πολίτες για την αποτελεσματικότερη προστασία της Πάρνηθας.

Συντονιστικό του ΔΠΠΠ

4/12/2010

Advertisements

2 responses to “ποιοι ειμαστε

  1. δημητρης

    καλημερα σας θα επιθυμουσα να συμμετεχω σε ημεριδες-σεμιναρια-εκδηλωσεις-εκπαιδευσεις,εθελοντισμο,να εχω ενημερωση.ειμαι επαγγελματιας πυροσβεστης και εθελοντης στην εδασα.ευχαριστω περιμενω τις ενεργειες σας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s